Äntligen drar SHL igång

SHL premiären 2017/2018

I mitten av september så drar SHL-säsongen 2017/2018 igång. På premiärdagen, lördagen den 16 september, så möter de regerande svenska mästarna HV71 Stockholmslaget Djurgården IF i Kinnarps Arena. Det bjuds på prima ishockey även i Karlstad där Färjestad BK tar emot Linköping HC. Nere i Malmö stundar ett skånederby när Malmö Redhawks tar emot Rögle BK.  De andra mötena på premiärlördagen är Luleå HF mot Örebro HK och Frölunda HC mot nykomlingen Mora IK. Tre dagar senare så möter Karlskrona Skellefteå och Växjö tar emot Brynäs i Växjös hemmaarena Vida Arena. Och när dessa matcher spelats så är SHL officiellt igång, med första omgången avklarad.

SHL-säsongen 2017/2018

SHL-säsongen 2017/2018 består av 14 lag från hela Sverige som spelar totalt 52 omgånger och efter det slutspel. Därefter koras en vinnare som får ta emot LeMat-pokalen. Mora IK är säsongens enda nykomling och det ska minst sagt bli spännande att följa laget den här säsongen. Mora som åkte ur SHL säsongen 2007/2008 och nu är tillbaks efter att norpat kvalplatsen från det andra dalalaget Leksand. Mora såg helt klart starka ut i sina kvalmatcher, men vi får se hur passa rustande de är att möta de bästa lagen inom svensk ishockey.

Hälften av de 52 omgångarna kommer vara så kallade fullspel-dagar, då är samtliga 14 lag i spel. De andra omgångarna kommer behöva delas upp på olika dagar. Uppdelningarna beror såklart på en mängd faktorer, och alla gör sitt bästa för att schemat ska bli så smidigt som möjligt. Oftast beror uppdelningen av speldagar på att arenorna där matcherna spelas används till annat än ishockey. Men schemaläggningen kompliceras yterliggare av att 2018 är ett OS-år. Olympiska vintersplen i PyeongChang (Sydkorea) pågår mellan 9-25 februari. Sverige ska såklart ställa upp i den mest pristigefyllda ishockey-turnering som finns. Och det finns såklart en del SHL-spelare som är med i OS-truppen.

Vi ser helt enkelt väldigt mycket fram emot SHL-säsongen 2017/2018. Och så ser vi fram emot att hålla er uppdaterade med löpande nyheter under hela säsongen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *