De 5 största slagsmålen i Hockey

Hockey är en väldigt fysisk sport med högt tempo och hårda tacklingar. Detta leder oftast till hårda känslor på isen och spelare kan snabbt ryka ihop. Nu har hockey slagsmålen blivit så pass populära att de nästan är en del av hockeyn. Här nedanför kommer vi att ta upp de 5 största slagsmålen i Hockey som vi hittat!

1. Sovjetunionen vs Kanada – JVM

Detta slagsmål ägde rum den 4:e Januari 1987 och det var mellan Sovjet och Kanadas ungdomlag på den sista dagen av Junior-VM i Piestany, dåvarande Tjeckoslovakien. Kanada ledde matchen med 4-2 och hade greppen om guldmedaljen. Men då skedde det en incident mellan Pavel Kostichkin och Theoren Fleury som ledde till ett stort slagsmål på isen. Slagsmålet började i den 14:de minuten i andra perioden. Kanadensarna blev tvungna att ha en vinstmarginal på 3 mål för att ta hem mästerskapet, medan ryssarna redan var ute efter ha förlorat tidigare matcher.

Det var då som fyra sovjeter hoppade från bänken och deltog i bråket, enligt ögonvittnen. Sovjetiska Evgeny Davydoc ledde attacken och det tog inte lång tid innan båda bänkarna var på isen. Man försökte få kontroll på situationen med att släcka ned arenan. När inte det hjälpte lämna både domaren och linjedomarna isen. Det hjälpte inte heller så polisen blev inringda för att bryta upp fighten. Efter slagsmålet diskvalificerade det internationella Hockeyförbundet alla spelare i 18 månader och tränarna i 3 år.

2. Philadelphia Flyers vs Ottawa Senators

Detta skedde den 5 Mars 2004. Anledningen till bråket var det ohyfsade beteendet hos Ottawa Senators-spelaren Martin Havlat mot Mark Recchi. I de senaste matcherna de mötts hade Havlat fått en utvisning i ett försök att skada Flyers anfallare Mark Recchi. Självklart kom Recchis reaktion snabbt och efter matchen sa han: “Han (Havlat) är känd för sådant beteende. En dag kommer han få smaka sin egen medicin, inte nödvändigtvis från vårt lag, men en dag garanterat. Det är bäst för honom att han lär sig stå upp för sig själv”.

Med detta så visste man att det skulle bli en känslofylld returmatch. Returmatchen började lugnt men sedan så rök Branshear och Ray ihop till ett bråk. Daniel Markov var modig och tog upp kampen mot Ottawas Todd Simpson. Efter det följde målvakterna med, tillsammans med Senators back Brian Pothier som, tillsammans med domaren, övermannade Brashear som vägrade lämna isen. Flyers-spelarna Radovan Somik och Matthias Timanderu var inte särskilt erfarna men de var tvugna att ta uti med tuffingarna Chris Neil och Zdeno Hara. Efter det gick Leclair med i slagsmålet, Recchi rök ihop med Smolinski och allting slutade med tunga slag mot Sharpe Spezza.

3. Vityaz Knights vs Avangard Hawks

Detta slagsmål skedde den 9:e Januari 2010 och det var i den ryska ligan. Det hela började med att spelarna i Hawks bröt den oskrivna regeln att inte korsa mittlinjen under uppvärmningen. Slagsmålet började sedan efter 3 minuter efter matchen börjat då Svitov tacklade Bahriddinov. Då bröt slagsmålet ut 5-mot-5. Domarna lyckades lugna ner situationen och kunde sedan fortsätta matchen efter utvisningar. Men lugnet höll bara i 7 sekunder! De nya spelarna blandade sig genast i och tillslut stoppades slagsmålet. Men det spelade ingen roll, tre sekunder efter det så var alla spelarna i båda lagen på isen och involverade i slagsmålet. Detta ledde till att matchen avbröts efter hela 3 minuter och 39 sekunder!

4. John Mirasti vs Jeremy JablonskiHockeyslagsmål

Detta slagsmål skedde den 19:e Decemeber 2008. Detta är till skillnad från de andra slagsmålen inget storslagsmål utan bara mellan två personer. Efter andra perioden i denna match var John Mirasto och Jeremy Jablonski fast beslutna att rensa luften. Domarnas försök att förhindra slagsmålet var förgäves, vilket var lika bra, och resultatet blev ett utav de bästa slagsmålen i hockeyhistorien. Spelarna gick lös på varandra och levererade sammanlagt 115 slag på endast 1 mintut!

5. Goalie fight: Osgood vs Rua

Den 1:a April, 1998, skedde det ett helt legendariskt slagsmål. Det var i Stanley Cup finalens slutspel mellan Detroit Red Wings och Colorado Avalanche. Det var ett 5-mot-5 slagsmål då målvakten Patrick Roy inte kunde motstå och började utmanade sin motspelare Chris Osgood. Chris Osgood tvekande till början men gick därifrån som vinnare av slagsmålet.

Slagsmål kan ha en stor inverkan på Hockeymatcher. Utvisningarna kan betyda vinst eller förlust vilket gör till att alla matcher i hockey kan vända på bara några sekunder. Det är därför många tycker om att betta online på Hockey. Låter det som någonting du skulle vara intresserad av? Då kan du testa spela på ett online casino som erbjuder betting på hockey. Bland annat kan du kika in hos Betsson som har ett fantastiskt spelutbud på odds och mängder med olika erbjudanden och kampanjer. Det bästa med allt, Betsson har hockey!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *